dimarts, 6 de desembre del 2011

de mandonguilles de tàper amb la guarnició de sèrie


De cara als plats de Nadal, em comentava fa uns dies un gran cuiner i millor amic una idea que em va semblar fantàstica: incorporar la guarnició dins del element a guarnir i complementar. Ara no us posaré aquí exàctament al que es referia perque el plat forma part del menú de Nadal i si Mordor té molts ulls que vigilen la meva familia es pixa a la boca de Mordor.

Així que aquest cap de setmana, he volgut aprofitar el concepte d'incloure les guarnicions i he fet unes mandonguilles de carn de porc i vedella que incorporen dins seu bocins de pastanaga fregida i pebrot fregit. A banda de la tradicional picada d'all i julivert i la cansaladeta també molt picada que hi acostumo a incorporar.
La idea és que la salsa exterior tingui sobretot gust del tomàquet i ceba sofregits (puntet de pastanaga també perque m'agrada el color ataronjat que li dona a tot el conjunt) però el gust del pebrot i la pastanaga com a a tal ho trobem al fer anar la mandíbula amb les protagonistes del plat. No és exàctament la idea que aplicarem al menú, però ja dona alguna pista.

Jo no se que pensaran la reina del meu cor i la superxermaneta del resultat (les dues tenen el tàper corresponent). Però a mi m'ha agradat molt el resultat final i trobo que li dona un extra de contrast al joc pilotasso vs salsa.

Mandonguilles amb la guarnició incorporada:


Ingredients:
Per a les mandonguilles.
500 grs de carn de porc i vedella.
Tres dents d'all
Dos pebrots verds i dos pebrots vermells
Tres pastanagues mitjanes
Uns tallets de cansalada
Dues llesques de pa remullades en llet
Sal, pebre negre.
Un ou



Per a la salsa:
Unes quantes patates
Dues cebes tendres grans
Dues pastanagues
Tres cullerots de salsa de tomàquet
1l de brou de pollastre suau
Dues dents d'all
Mig gotet de vi ranci (o sino, doncs vi normal)
Sal, oli, pebre
Julivert


Procediment:

Començem preparant les mandonguilles tallant finament els pebrots i fregint-los breument en oli. Han de quedar fets però no deshidratats, per a que encara tinguin gust i donin suavitat a la mandonguilla. Reservem.
Fem el mateix amb la pastanaga tallada molt i molt petita, en brunesa. Reservem.
Finalment també passem uns instants els alls picats per la paella de forma que podem juntar la carn picada, l'all, el pebrot i la pastanaga.


Salpebrem el conjunt i li afegirem el pa remullat en llet tallat petit, per a que les mandonguilles ens quedin tovetes. Finalment rectifiquem de sal i pebre i ho acabem barrejant tot amb l'ou, que fa de ciment en aquest cas.


Formem les mandonguilles i les passem per farina, d'aqui a una paella per a daurar-les per fora -estaran encara crues per dins- i les reservem.


En una cassola, posem una mica d'oli amb la ceba, la pastanaga tallada a trocets i els alls. Això ha de passar-s'hi uns deu o quinze mins a foc mig per a que quedi tou. Afegim el vi per a evaporar-lo i finalment la salsa de tomàquet.


Pelem i tallem les patates i les afegim a al sofregit, posem també el brou i coem les patates fins que estan el punt que ens agrada. Jo les retiro per passar la salsa per la túrmix, això és opcional.


Finalment afegim de nou les patates i acabem de coure les mandonguilles afegint-les també. Acabem espolsant julivert picat per sobre i ja tenim unes mandonguilles 'amb la guarnició de pebrots a dins'. Heh.

7 comentaris:

Gemma ha dit...

Una idea per explotar... se m'acuden moltes combinacions posant la guarnicó dins l'ingerdient principal. Ara bé, el tradicional pollastre farcit taaaaaaaan antic i taaaaan nostre, no deixa de ser això, oi? :)
Aquests tuppers que prepares deuen ser l'enveja de tots els companys de feina!

Anònim ha dit...

Jo per un tupper MA-TO! jajaja Potser no arribo a tant, però realment els teus companys deuen salivar...
Ja tenim ganes de veure el que tens pensat per Nadal!

MaryLou ha dit...

Quin tupper!!!! els meus nomès porten amanida, bua,bua... aquestes mandonguilles, amb la guarnició dintre han de ser boníssines! espero les properes receptes d'aquesta nova idea amb ansietat!
Petonets

Miquel ha dit...

un tapper de lujo total con estas mandonguilles con sorpresa interior

Tapa't de tapes ha dit...

Molt bona pensada, em sembla que te'n copiaré una mica la recepta... he he .

Visc a la Cuina ha dit...

Em sembla una bona idea, una manera ben diferent de cuinar!

L'hora del tupper ha dit...

Quina casualitat, ahir també vaig fer mandonguilles pels tuppers d'avui. Clar que sense les verduretes entre la carn.... Però la propera les preparo així.