dimarts, 19 de juny del 2012

de fideus botifarra de ceba i porro: winning combo.

Avui, una recepta ràpida amb aquesta botifarra de ceba que viu en el terreny intermig entre una botifarra negra tradicional i un botifarró de ceba d'aquells que es desfan meravellosament amb un cop de calor. O sigui, té el gust del botifarró però aguanta la textura quasi com una botifarra.
I per això sovint la faig servir en receptes com la que us porto avui: plats ultra saborosos per realitzar en 15 minuts.

I es que el plat es cuina pràcticament en dues fases: una primera el.laboració picant tots els ingredients i fent una mena de sofregit ultra ràpid, i una segona cocció amb brou i la pasta (també pot ser arròs, es clar). Però si faig servir arròs ja no es pot fer en 15 minuts. Que és del que es tracta.


Fideus amb botifarra de ceba, porro i all.


Ingredients. Digueu-me original:


Botifarra de ceba
Porro
All
Brou de pollastre suau
Sal, oli, pebre
Fideus gruixuts de fideuà.


Procediment:


Tallem en brunesa tots els ingredients del 'sofregit': botifarra, porro i all. Els posem a la cassola amb una mica d'oli i els saltem  a foc no molt fort per a que no es cremi ni el porro ni l'all.
Quan ja tenim el porro fet, afegim els fideus i els arrossejem durant un parell de minuts, amb l'objectiu que al final quedin més 'sueltos'. Hi aboquem el doble de volum de brou que de fideus i al forn durant uns sis minuts que és el temps que triguen en fer-se els que jo faig servir i també és el temps que triguen en beure's el brou.
200 graus, per cert.

Simple i directe, una forma de fer un plat de diumenge sense deixar-se el matí. Us assseguro que a mi em barrufa moltíssim: potència pura!

9 comentaris:

Calamar ha dit...

Doncs mira, m'has obert la gana de bon matí. Avui em sembla que dinaré fideus!!

Salut!

Unknown ha dit...

M'ha agradat aquesta recepta, la trobo, molt de la terra y sembla senzilla de fer. Una abraçada.

Gemma ha dit...

Plat de diumenge ultra mega ràpid i amb èxit assegurat. I per fer-ne de sobres i cap al tupper del dilluns! ;)

Miquel ha dit...

Brutal,nyam,nyam¡¡

Tapa't de tapes ha dit...

Ja tenim solucionat un dinar improvisat! El porro sempre hi dóna molt bon gust. Petons

Restaurantes Valencia ha dit...

M'agrada molt com queda el plat. Aquests fideus han d'estar molt bons.

Arantxa ha dit...

Potente potenteeeee!

Chez Silvia ha dit...

A casa a vegades quan fem costellades en sobren botifarres negres cuites, les aprofito igualment, pot ser la propera vegada faré l´arrosset!!!! petons

Ruben ha dit...

A mi no m'acaba de fer el pes aquest botifarró amb ceba, els trobo massa forts de gust. Jo el provaria de fer amb botifarra negra, com que l'acabes esparracant igual, no passa res si queda més esmicolada.