dijous, 14 de juny del 2012

deu euros x sis vins amb DO. És sostenible?

El món del vi reuneix totes les característiques per a ser atractiu fins i tot als que de boquilla sóm abstèmis, tot i que no tenim cap recança en 'tastar' un vi quan algú que hi enten ens l'explica. Sempre el coneixement va per devant de tot... per suposat.

Esforç, màrketing, nissagues, grans corporacions, petits artesans i en general un univers prou petit com per a que es pugui observar amb el telescòpi del interés i alhora prou gran com per a trobar diferents entorns i sistemes planetaris d'alló més interessants.

Dins les galàxies de les DO, sovint he trobat comentaris de tota mena sobre com i perqué funcionen els mecanismes interns de les mateixes i la seva veritable utilitat. I justament fa dos dies em vaig trobar amb aquest interessant post de la periodista i entesa en vins (i blogger :P) Imma Pulido. Per cert Imma, publiques massa poc ;)

Els dubtes que expresa l'Imma són també els meus dubtes:
Dins el paraigües de diferents etiquetes de DO... un lot de 6 vins amb DO per 10 euros? (mandrosos: 1,6 euros/ampolla). Exàctament com deixa això la teoria del prestigi i posicionament en el mercat del segment de qualitat als vins sota l'aixopluc de la DO?
La resposta se m'escapa, soc ignorant i els ignorants sempre tenim moltes preguntes i poques respostes.
Ara, que la curiositat la tinc tota...



1 ampolla de Cava Jaume Serra Brut Nature (D.O. Cava)
1 ampolla de Antaño Cosecha (D.O.Ca. Rioja)
1 ampolla de Mayor de Castilla Cosecha (D.O. Ribera del Duero)
1 ampolla de Mayor de Castilla Verdejo (D.O. Rueda)
1 ampolla de Jaume Serra Cosecha Blanco Semidulce (D.O. Penedès)
1 ampolla de Señorío de los Llanos Crianza (D.O. Valdepeñas)

I que consti que no pregunto per la qualitat dels vins (algun dels quals hem consumit a casa, per cert) sino per el model de negoci i la vinculació amb DO de tot plegat.
Us demano perdó perque potser semblaré el portaveu d'Iniciativaelsverdsiualternativaietcètera però de tota manera m'arrisco:
És sostenible? 
Ho és per a tothom? Grans i petits?

Per cert, aquí teniu el link a la oferta.

3 comentaris:

Miquel ha dit...

no es sostenible,podria ser un pack puntual,pero conociendo a esta empresa y su modelo de actuar su tactica es inundar el mercado a bajo precio,su plan es hundir a los demas,desde el agricultor hasta la competencia y ya veremos cuanto aguanta asi.

Anònim ha dit...

Con esos precios y a un rendimiento del 70% no pagan ni la uva. En fin.....

Anònim ha dit...

Desconfianza total.
Tapón + botella + etiqueta + cápsula + trabajo de bodega + trabajo de embotelladora + uva, encimas y levaduras
O nos roban mucho con otros productos o nos regalan mierda, tú mismo.