dimarts, 4 de setembre del 2012

de saltat senzill per al tàper: calamar, bolets i mongetes


Aquest saltat no estava previst al blog, però com que el tàper va sortirt tan bó he decidit anotar-lo com a recepta al meu receptari personal: quin és el meu receptari personal? Doncs el blog, es clar.

És una idea ben simple que obeeix al desig de poder fer el tàper en menys de 10 minuts. I per això he fet servir bolets dels que venen al supermercat en un pot enorme de vidre (per tant, ja cuits). Sí, amb bolet natural encara estarà més bó però ni tenia temps ni bolets. I tal com es dibuixa la temporada em sembla que això serà el bolet nostres de cada dia.
També porta mongeta cuita. En realitat es tracta només de saltar-ho tot amb una mica d'all i pebre a la paella.

Però el resultat per al meu personal paladar és tan bó que ho anirem recuperant en el futur amb algunes variacions (potser algun llagostí? Potser alguna faveta tendra?... ja veurem).

Saltat de calamar, bolets i mongetes seques.

Ingredients:
Uns 400 grs de calamar 
Un pot de 300 o 400 grs de bolets en conserva
Un pot de mongeta seca ja cuita (alubias)
Una dent gran d'all
Sal, oli, pebre negre

Procediment:
Es talla el calamar, es salta un parell de minuts a la paella i es reserva (si el saltem més es posa dur i aleshore l'hem de coure molta estona per a que torni a afluixar les fibres).
A la paella saltem fort els bolets per a treure'n la major part de l'aigua que porten. Abans els hem escorregut, es clar. Quan ja estan secots, reservem.
Posem l'all tallat a trocets, abans que comenci a agafar color però quan ja ha perfumat l'oli afegim les mongetes. Salpebrem i saltem un minut.
Afegim el calamar i els bolets. 
Dues voltes i al tàper!!

6 comentaris:

Marta Padenous ha dit...

Fa molt bona pinta!!! Ideal per posar en un tuper i a la feina!
Ptns

L hora del tupper ha dit...

Les mongetes no són de la meva devoció així que aquest tupper no te'l copiaré, encara que si que copiaré aquest ús que fas de les conserves, que una mica les rebaixem davant dels productes frescos però que si són bones, són fins i tot més bones que alguns "frescos". En tinc un llibre ple d'idees d'aquestes: http://cuinescuina.blogspot.com.es/2012/04/cocinar-no-es-una-lata.html

LA COCINERA DE BETULO ha dit...

Em sembla que aquest any serà difícil veure bolets, al menys a bon preu.
Un tupper de luxe i preparat en un tres i no rés.
Gràcies per avisar-me del sorteig per la verema.
Petons.

Tapa't de tapes ha dit...

Una mélange ben aconseguida. fa salivera... potser canviaria les mongetes per cigrons però, vaja, tot són gustos! Petonets

Xavier ha dit...

Ei, bona idea per a posar a la carmanyola... que a mi sempre em fa tanta peresa preparar... Veges! Sóc més del cuinat i menjat! ;)

Gemma ha dit...

Aquest tàper deu haver estat l'envejeta de tots els companys de feina ;)
Per mi, amb les favetes tendres enlloc de les mongetes molt millor encara ;)