divendres, 9 d’agost del 2013

d'ambient creatiu al #ComandoPanarra i empanadilles o crestes



Coneixeu el #ComandoPanarra?

És un grup de Facebook on sota la tutela de l'equip de Panes Creativos La Trinidad i els reptes que proposa el forner Daniel Jordà un grup d'entusiastes de la panificació casolana es dediquen a parlar del tema, a fer moltíssima broma al respecte, s'ajuden amb els dubtes i en definitiva comparteixen afició, coneixements i molt bona energia.

Com us he dit, un dels motors que mou el grup és la realització de 'reptes' que no són més que receptes penjades per el mestre en petits capítols o etapes conforme avança la seva realització. El grup les va seguint i al final cadascú que vol exposa el seu resultat casolà. I d'aquesta manera s'han regalat a casa fent masses mare (que anomenen masitas) d'allò més exòtiques, o pans de tipus oriental o per exemple aquesta masa multifuncional per a fer empanadilles -crestes en català normatiu- que tant poden servir per a fer les versions individuals com la versió galega de tamany Torre de Hèrcules.

En aquest cas, i abans que algun galego amb coneixement s'enfadi amb arguments, no es tracta pas d'una masa REAL com les tradicionals (je!) gallegues. El mateix nom ho diu: tot el que és multifuncional és per definició no específic i per tant no es pot prendre com a recepta original. És simplement, una bona manera de fer-se unes empanadilles a casa amb els ingredients més habituals.

Aquestes que veieu a la foto me les han enviat els meus pares desde Mèrida, estan farcides d'alberginia (hortalissa fetitx dels emèrits emeritencs), porro, ceba, tomàquet, ou dur i pernilet picat. Es cuiden!


MASA MULTIFUNCIONAL PARA EMPANADILLAS

500 GR DE HARINA ( ME DA IGUAL EL TIPO DE HARINA QUE USEIS,CADA
UNO LA SUYA...)
150 GR DE AGUA
100 GR DE MANTEQUILLA
1 HUEVO
30 GR DE ACEITE
30 GR LECHE
10 GR DE SAL

===============================
OPCION PARA EMPANADA ROLLO GALLEGO
Añadir 10 gr de levadura
===============================

NORMAS DE USO

En primera instancia(sin levadura)  es ideal para empanadillas e incluso bien finitas para
rollitos de primavera
En segunda instancia (con levadura ) es ideal para empanada gallega o pizza.


De tota manera, la meva intenció avui no és tant la de portar la recepta d'aquesta masa senzilla de fer que es redueix a una mescla i una sessió d'amassar sense gaire més complicacions. El que he volgut és explicar l'ambient positiu i engrescador que hi ha al grup del #ComandoPanarra i com a mostra aquí teniu algunes de les diferents propostes que els participants han fet per a farcir les seves empanadilles o crestes:

Rellenos:

Bonito, tomate, albahaca y huevo duro.
Calabacin y panceta
Carne picada, setas y calabacín rallado con un poquito de bacon.
Sobrasada, cebolla i brie
Atún con pimientos
Dátiles, bacon y queso , con un toque de pimentón de la Vera en la masa...
Empanadilles, de botifarra negra amb poma i formatge de cabra; d' espinacas amb pera i
roquefort, i per postres de xocolata i plàtan.
Calabacines,puerros,cebolla,queso fresco,nueces y semillas de sésamo.
Pisto con virutas de paleta ibérica y huevo cocido picado.
Berenjenas, cebolla, queso feta (opcional) menta, leche evaporada, balsámico,.
Butifarra de pagés, cebolla, ajo, perejil y pimienta.
Bacalao-cebollita caramelizada con puerritos ,,y pasas y viniki blanco

7 comentaris:

Unknown ha dit...

Molt bon article, de un molt bo grup !!

Carmeta ha dit...

lo has clavao!! i com et cuiden els papus ehhhh!!

Carmeta ha dit...

lo has clavao!! i com et cuiden els papus ehhhh!!

etxeoquehai ha dit...

Precisamente andaba yo fermentando una masa para una empanada de berberechos, para llevar a la playa esa que usté y yo sabemos. No sé si tirarla y empezar en plan multifuncional.

De todos modos, el grupo ese me da tanta envidia que he dudado si abrir o no una cuenta en el tuister para seguirles. Al final he resistido al lado oscuro.

Bruixes a la cuina ha dit...

Estic MOLT d'acord!!! El grup és fantàstic i "l'ambientillu" és increïble perquè a més d'aprendre un munt de coses... mira que arribem a riure!!! :)
Una abraçada
Dolors

Anònim ha dit...

Servidor, de la única masa que entiende (y poco) es aquella de la que hablaban en los años sesenta los marxistas que, por lo general, nunca habían leído a Marx, hablaban de oídas porque se llevaba... Uno sí lo leyó, ¡qué aburrimiento! Mejor jamar empanadillas o empanadas galegas (menos las de xouvas, que no me van). También seguiría lo del Comando Panarra, pero estoy juramentado para no liarme con tuíteres, feísbus y similares... el e-mail ya me resulta complicado en exceso.
Berebundo de Atalante

Lila ha dit...

uuufff jolines que pinta!!
Ya me gustaria a mi pillar aunque fuese un cachito de estas delicias tuyas
Un besito