dimarts, 22 d’octubre del 2013

de Mercat de mercats. Cinc pinzellades.

Cinc petites reflexions sobre el Mercat de mercats del passat cap de setmana.

1) La cuina amb estrella michelin present a la fira, passa quasi desapercebuda. Una pena que la gent es passegi per devant sense apreciar-ho prou. Xavier Franco (Saüc, OHLA gastrobar) està a peu de taulell servint ell mateix les tapes al personal. I ja van dos anys consecutius que el trobo allà suant la cansalada. Chapeau per els currantes amb estrella.



2) Un bon arròs sempre ho peta. Tres mil arrossos van servir la gent de Rtnt. Ca la Nuri amb en Toni Bosch al capdavant de la cuina. Arròs de bolets i bacallà que haviem pogut tastar en premiere uns dies abans en una presentació als Gastoblocaires. Em va agradar la evolució ja que en el tast no el van poder fer al moment per manca de instal.lacions i sobretot a la fira la presència del cep va enriquir molt el resultat: molt bon arròs i molta cua. Evolution is the  power, rice is the king of pop.



3) Paisatge lunar. La tapa més original eren aquetes ostres fregides amb tempura. Dues noies es van passar hores i hores obrint ostres per fregir-les al moment. Crunchy crunchy. Eren del restaurant Fisssssh



4) Els hotdogs catalans, el següent pas a la hamburguesa gourmet. Carles Abellán ( Rtnt Bravo) amb entrepans premium molsuts i sucosos. Especialment reeixit per a mi el de combinació japonesa (segon terme a la foto): Amb ceba tendra i maionesa de miso. Brutal.



5) l'Èxit popular indiscutible de la proposta. Un altre cop a petar, i com que coincideix amb la Festa del Club Super 3... poca canalla. Heh.


Edit:
i 6) La qualitat mitjana del producte ofert a les parades, que també assolia un bon nivell general. La meva gastrofilia taperil m'ha fet deixar de mencionar els veritables motors  dels  mercats: els paradistes. Demano disculpes des de ja!!

3 comentaris:

Gemma ha dit...

Quina ràbia treballar de caps de setmana, et perds coses tan grans com aquesta :(
Cal felicitar als organitzadors, perquè, com tu dius, un altre cop estava a petar! I és que l'oferta s'ho mereixia!

Tapa't de tapes ha dit...

ole, quin festival!

Julia ha dit...

A mi me ha sorprendido mucho el "Quim crab" :)

Y nivel de invitados a Aula Gastronómica es impresionante!