dimarts, 18 de febrer del 2014

de tast a cegues de patates xip amb la Revista Sentits


Fa unes setmanes la Revista Sentits (només accesible per a Ipads, caguntot!) em van proposar si volia participar en una secció que anomenen tast a cegues on es tracta de puntuar segons uns criteris que van desde la presència estètica fins als aromes, textures i sabors  un producte que van canviant a cada número. En tot cas sempre un producte de consúm casolà com per exemple les escopinyes en llauna o els caldos de pollastre envasats.
Potser no siguin productes gens glamurosos, però és quelcom que fem servir molt sovint i per tant val la pena aturar-se i analitzar-ho una mica, no? I si ho fem... em sembla bona idea posar-hi una metodologia rigurosa. Tot i que certament em jugo un pèsol a que a Sentits no tenen cap intenció de fer res que es pugui denominar pomposament com trascedent.

En el nostre cas ens va tocar tastar una bona col.lecció de patates xip, com us dic vem valorar l'aspecte, textura, aroma i sabor enmig d'un bon ambient (ja veieu a la foto quina era l'aliniació) i amb l'afegit que el tast es va celebrar a Girona amb el que la felicitat va ser doble -m'encanta aquesta ciutat!-.

Si teniu Ipad podeu baixar la revista gratüitament en aquest link:

https://itunes.apple.com/es/app/sentits/id691873104?mt=8


Els resultats són  en certa manera sorprenents doncs unes xips com les de Carrefour han avançat a altres marques que les superen en molt per preu i queden quasi a la mateixa alçada que les Fritz (reconec que en les meves puntuacions particulars fins i tot van quedar per sobre!) i en canvi el preu és considerablement inferior.
Això sí, va ser molt divertit perque fins al final no et diuen quines patates són les de cada marca -de fet al començar no saps ni les marques que tastaràs-. Tot i que el gran Tiriti va encertar un parell de marques... quin crack, tú :)
Moltes gràcies a la Revista Sentits per convidar-me a gaudir d'una estona tan xul.la, i bé...salutacions de part del Jordi el meu dietista. Queel tinc aquí al cosstat i em fa que 'No' amb el dit ;P





Jo no vull dir res, però a la foto següent es veu clarament que algú que regna al meu cor està copiant... heh!!


Revista Sentits al Itunes: https://itunes.apple.com/es/app/sentits/id691873104?mt=8

11 comentaris:

Tapa't de tapes ha dit...

El Tiriti sempre té un sisè sentit... m'encanta!! Quines coses que feu, eh? he he he

LA COCINERA DE BETULO ha dit...

Quin tast tan divertit i quin crack el Tiriti!
Ja es veu a les vostres cares que va ser un gran sacrifici, hehehe.
Has tastat alguna vegada les patates Corominas de Badalona?
Petons.

Marisabel ha dit...

Ho sento, pero jo no canvío las que compro a granel al meu mercat, tenan poqueta sal, son cruxents i gens greixosas.
A part d’aixo, que divertits esteu.

Gemma ha dit...

Volem la revista Sentits per a iphone ja!!!!!!!
uau, un jurat de luxe, uns catadors de patates sensacionals (sobretot el Tiriti, je je je...)
Interessant el resultat, segurament jo hauria coincidit ;)

Anònim ha dit...

Se les ve a ustedes muy "patateros", chip o no, en el afoto. Respecto a las papas fritas, como las que podían mercarse en las churrerías callejeras de BCN allá por los años cuarenta y cincuenta del pasado siglo XX dC... ¡ay!, ya no las hay.
Berebundo de Atalante

La Cuina de l'Olga ha dit...

OOohhh!!!! Sóc una amant de les xips!!!!! I em passa com amb la cervesa...m'agrada anar provant marques diferents!!!!
La meva puntuació hagués coincidit força amb la vostra!!! Com m'hagués agradat formar part d'un jurat així!!! jejejejje...com diem a l'Ebre...."hagués xalat un munt"!!!!
Petons a tots!!!
Olga

Cuinagenerosa ha dit...

no diràs que no et faig cas, perquè tot just llegir l'article he anat al carrefour a comprar-me una bossa de les seves patates per comprovar la seva qualitat, perquè sóc un bon afeccionat a les patates xip i la resta ja les conec, almenys a majoria.
i t'he de dir que he quedat decebut: també pot ser que m'hagi tocat una partida diferent, però em sembla estrany, tenint en compte que la producció industrial es caracteritza perquè el producte final sempre és molt igual.
les he trobat molt bé d'aspecte, gens olioses, però m'ha decebut el sabor, que és precisament l'apartat en el qual les poseu primeres.
almenys les que he comprat jo no es poden comparar amb les que es fregeixen amb oli d'oliva (p.e., les de bonarea, tot i que aquestes són massa olioses). i, a més, les trobo sosses. no m'agraden pas molt salades, les xips, però un punt sí que l'han de tenir i, almenys la bossa que estic tastant, està lluny d'aquest punt. les han tastat algunes companyes de la feina i coincideixen amb mi.
a banda d'això, em semblen molt interessants aquestes comparatives (darrerament n'he vist algunes d'altres, també de patates)amb productes de gran consum, ja cansa una mica llegir les virtuts de grans vins i productes prohibitius per a la majoria, i s'agraeixen consells i orientacions amb les coses que consumim més.

Teresa ha dit...

Un tast ben bo i original!coincideixo força amb els resultats!! bona setmana!

Teresa ha dit...

Un tast ben bo i original!coincideixo força amb els resultats!! bona setmana!

Teresa ha dit...

Un tast ben bo i original!coincideixo força amb els resultats!! bona setmana!

Ruben ha dit...

Quin drama de tast a cegues, no?
Al Carrefour venen unes patates premium (molt cares, a gairebé 3 € la bossa) que valen molt la pena. Tenen un nom anglès, van en bossa negra i n'hi ha amb sal de mar (força normaletes) o amb sal i pebre (es-pe-lusss-nants). Molt cruixents, molt torrades, amb molt gust.
Ja salivo, i encara queden un parell d'hores per dinar!