dissabte, 19 de juliol del 2014

de la silenciosa substitució: frankfurt de porc per frankfurt de pollastre

Recordo que quan era petit -anàva a posar també jove però sona ja a sarcasme...heh- tots els paquets de salsitxes tipus frankfurt eren fets amb carn de porc. Les de pollastre no existien gairebé i durant anys van ser sorprenentment més cares.

Després van arribar les salsitxes frankfurt de pollastre amb gall d'indi barates del morir. Per la senzilla raó que es fan amb 'carn separada mecànicament' el que ve a significar que agafen carcasses i retalls diversos i els passen per màquines espremedores de forma que tota la fibra càrnia surti extrusionada en una mena de polpa de proteïna que no vulguin vostès veure.


Ara, tots els paquets de salsitxes frankfurt low cost que em trobo etiquetats simplement com a 'salsitxes tipo frankfurt' tenen com a ingredients aquesta carn de pollastre i gall dindi separada mecànicament. I només els que són una mica més cars i "premium" estan fets ... amb porc. De flipar.

Per descomptat, en tot cas estem parlant de carns legalment comestibles i al cap ia la fi això de picar ossos i tendons no deixa de ser esprémer al màxim la capacitat alimentària de cada animal ... però a mi em fa coseta.
 I que la indústria ens hagi substituït al cap d'anys un producte (frankfurt de porc per frankfurt de pollastre) així a la calladeta ... en fi.

2 comentaris:

Cuinetes-Carme ha dit...

I això no és tot, per no parlar de farines i llet en pols que porten, aixi com potenciadors de sabor.

Anònim ha dit...

Lo ya dicho: el ganxet y botifarra de pagès.
Alberto Corasón de Sandi