diumenge, 5 d’octubre del 2014

d'amanida de rap allagostat i rostit (recepta d'Alex Guiu)

Aquesta amanida és del cuiner Àlex Guiu, del restaurant Ribera-Manero (es nota que estan especialitzats en peix, heh!). Me la va enviar per a un article sobre amanides i com que al final no va poder apareixer allà he pensat que bé mereix honor i reconeixement propi donat que a casa ens agrada molt el rap i el rostit. Parella guanyadora, no creieu?

Gràcies Àlex!!



Amanida tèbia de rap allagostat amb el seu rostit.

Ingredients

        1kg. Rap
        50gr. Pebre vermell dolç
        1 ceba
        1 cap d'alls
        100 ml. Vi blanc
        100 ml. Fumet de peix
         Sal,pebre.

Preparació

Bridar el llom de rap( la peixateria t'ho pot fer) masserar-lo amb el pebre vermell la sal i el pebre. Rostir-lo en una cassola amb oli dorem bé el llom reservar el rap i al mateix oli sofregir la ceba i l'all partit per la meitat. Quant la ceba esta cuita desglasejarem amb el vi blanc deixarem reduir i afegirem el fumet de peix, bullir un parell de minuts i juntar-ho tot en una safata de forn fonda juntament amb el rap. Precalentarem el forn a 180•C. i courem el rap uns 8 mint. aproximadament.
Triturem la salsa del rostit amb un Túrmix la colem i reservarem.El rap el deixarem refredar una mica per tallar-lo millor.


Finalització:
En un plat posar un bouquet d'amanida amb unes verduretes cuites o crues al gust del cuiner jo en aquet cas i poso patata al caliu espàrrecs tomàquet cherrys,Pastanaga i alguna oliva.Amanir-la amb una vinagreta de Mòdena i oli verge extra. Tallar el rap a rodanxes no molt fines i calentar-lo una mica perque quedi tebi salasejar amb la salsa del rostit una mica calenta i bon profit.
Es una amanida molt completa fins i tot per alguna celebració especial ( la llagosta a lo pobre)