dimecres, 12 de juny del 2013

de los hombres que no cocinaban con mujeres...

No voldria ser més faltón del que és estrictament necessari, i ja se que les societats gastronòmiques exclusivament masculines són habituals al Pais basc. Però trobar-me amb el fenomen al costat de casa és certament xocant.
La justificació de "S'ha donat així, ja ens va bé i ho vam decidir de del principi" em desperta fins i tot tendresa. S'ha donat així perque ho vem decidir. Fantàstic.



Els clubs privats són justament això, privats. I per tant hom pot decidir no deixar-ne entrar a dones, pelrojos, persones amb tres mugrons i qualsevol altra mena de discriminació i filtratge. Però no deixar entrar dones... no deixar entrar dones... com a home em sembla que...

5 comentaris:

Ricard Sampere ha dit...

Sempre he pensat que més que agrupacions gastronòmiques, es tracta d'agrupacions de "homenots", en el sentit de conversa pujada de to i tirant a tavernària..

Igual m'equivoco, però ho veig així. I el mateix et diria de les 'activitas' organitzades en exclusiva per dones. I també en tenim exemples...

CUATRO ESPECIAS Por ELENA ZULUETA DE MADARIAGA ha dit...

Yo no haría ni caso, todo cambia y las mujeres ya forman parte de todo, así que a pasar de los trogloditas!
Besos

Anònim ha dit...

Sí. Sí, sí. En principio, acorde con cuanto respira al fondo de lo que ustedes dicen (aunque me gustaría degustar, siquiera una vez, las delicatessen que se supone cocinan en esas tascas vascas y lugares similares -olé, olé, olé-), sin embargo, me queda un rescoldo de duda: ¿qué pensar de los bares de ambiente gai, las asociaciones feministas tomadas por Lesbos -dicho con respeto-, de los clubes de alterne donde se supone acuden solo hombres y de los guetos en general? De la burguesía (que sabe vivir bien) para arriba siempre tuvieron su club privado. ¿Hay que "democratizar" todo eso abriéndolo a las masas, a las turbas y "otras hierbas vegetales no comestibles has la fecha"? No se, no se, sumido en un mar de dudas me hallo.
Berebundo de Atalante

LA COCINERA DE BETULO ha dit...

Al País Basc si deixen entrar dones, però només a netejar. "Sin comentarios", segur que no es tan divertit sopar amb ells.
Petons.

starbase ha dit...

Ana, ¿Només a netejar? Això és encara pitjor del que imaginava... :S