dijous, 20 de juny del 2013

del Carvalho Gastronomic. Ruta per el Raval (I)


Ahir vaig tenir la sort de ser convidat a la ruta 'Barcelona Pepe Carvalho', amb la Carmen Bonavivant com a guia arravalera i un grapat d'amics, bloggers i altra gent de mala vida . Sobre el recorregut  per el Boadas, Can Lluis i Casa Leopoldo us en faré la crònica comme-il-faut en uns dies, però no em puc ressistir a oferir-vos aquest meravellós tastet en forma de perla youtúbica.

Paco Camarasa, alma mater de la icónica llibreria 'Negra y Criminal' i organitzador de la 'Setmana de la Barcelona Negra' ens parla d'algunes particularitats gastronòmiques del nostre detectiu preferit. Ho fa al restaurant Can Lluís, situat a poc més de vint metres de la casa natal de Manuel Vazquez Montalban i on l'escriptor baixava a dinar tot sovint fins i tot quan ja s'havia establert a Vallvidrera.

'Carvalho és l'únic detectiu que a més de menjar, també cuina.'


Reconec que quan sento les paraules Vazquez Montalbán i/o Pepe Carvalho... mullo les calcetes. I passejar per el seu barri natal i on es currava la vida és un goig que els que vivim en aquesta ciutat no ens hem de deixar perdre.

1 comentari:

Ricard Sampere ha dit...

Grans llocs Boadas, Can Lluis i Casa Leopoldo. Potser avui en dia amb el turisme (que no hi tinc res en contra), han perdut part de l'encant que tenien.

I en concret Can Lluis que no sé perquè no tinc publicat, el trobo un lloc injustament tracatat, doncs el menjar és bo i té tot ua història al darrera.