diumenge, 6 d’octubre del 2013

d'arròs de bacallà i bolets, coques de crema i festival amb Mercats de Barcelona

Ahir convidats per l'Institut de Mercats de Barcelona i Grup GSR, vem tenir una prèvia blocaire al voltant de la propera edició (queviene, queviene!!) del Mercat de mercats. La metafira mercadera on hi ha paradistes amb productes de mucho disfrutar, vinaters i cavistes per als que els agrada la diversió de grau i finalment restauradors amb tapes per als que sóm més del michelin powered edition.

En aquesta presentació, celebrada al Mercat de Santa Caterina vem poder tastar una de les tapes que s'oferiran el cap de setmana del 18,19 i 20 d'Octubre: arròs cremós de bacallà i bolets.


Per a gaudir de la experìencia, el coneixement és plaer, vem visitar una parada de bolets i una de bacallà. Xerrar amb els paradistes sempre és una gran manera d'obtenir valuosa informació com per exemple que els bacallaners professionals no dessalen directament el bacallà, sino que primer l'hidraten en una aigua mínima amb tota la seva sal (sense rentar) i un cop hidratat procedeixen a fer el procés de dessalat. El resultat és un bacallà flonjo, tendre i absolutament molsut. Ahhhhh! era eso!!

Foto: fem un mos

Després el simpatiquíssim sumiller Jose Roldán ens va explicar alguns dels secrets d'un bon tast de vi i ens va maridar l'arròs (amb la dificultat afegida del bacallà, sempre dificil de combinar per al seva potència) amb un vi de finca de Caves Gramona: el Mas escorpí, un chardonnay blanc amb 43 dies de maceració. Toni Bosch, un joveníssim i trempat xef que és el cap de cuina de Platja Ca la Nuri ens va portar el seu arròs i ens va explicar altres truquets al voltant del món arrossaire.

Per exemple, que si cous l'arrós amb l'aigua o brou mínim durant 6 o 8 minuts i li talles la cocció de forma radical (refredant-lo tant ràpidament com puguis) es pot guardar en aquest estat per a acabar la cocció més endavant. Una bona forma que tenen als restaurants d'escurcar el temps de preparació dels risotto, per exemple.




Finalment, i altre cop il.lustrats per Jose Roldán (maridatge amb un Gramona Imperial, cava de 3 anys de criança), vem tastar les coques del mestre pastisser Xavier Canal.

Desde el 1970 es dedica a endolcir la vida al personal entre altres coses amb unes coques de crema que són de llagrimeta pura. Ens va portar un festival dolç i salat i així les vem poder tastar totes, entre les que ell té debilitat per les coques de llardons. Però a mi em va enamorar la coca de crema farcida de crema. OMAIGOT!!!!




Ha estat una primera aproximació al Mercat de mercats, del que tindrem tota la info a partir del proper dia 11 i al que sense cap dubte dedicarem més entrades sucoses perque hi haurà molta teca que tastar. Si podem ens agradaria tastar-ho tot de tot... serem capaços?

Foto de MGlória (gourmenderies)

Ah i com sempre. EL MILLOR DELS BLOCS SÓN ELS BLOCAIRES. AGAIN!


4 comentaris:

Marta CuinaDiari ha dit...

Què interessant!! lo de l'arròs ho havia sentit però mai m'he atrevit a fer-ho. Marta

angelscuina ha dit...

caram Oscar! si que pinta bé ....molt rebé! allà hi serem :)

Gemma ha dit...

Ja veig que em vaig perdre un gran esdeveniment... :(
I sobretot, no vaig poder tastar les coques del Xavier Canal, és un pastisser magnífic!

MaryLou ha dit...

Un matí molt agradable i molt profitós!!!!
Petonets