diumenge, 17 de juny del 2012

de #quesoparty amb Cantagrullas




Va ser per una piulada del gran Roberto el pingue (ese icono!) que la cosa es va posar en marxa.
Una menció seva dels formatges Cantagrullas ens va fer posar les piles a Baixagastronomia, Olleta de verdures, Petroglifa, Ambcompte i un servidor yours truly abajofirmante. Ens vem decidir a fer-ne una comanda i vem muntar una #quesoparty dominical que també va esdevenir una #birraparty. Repoquer de formatges, birres i amics.



Cantagrullas és una aventura conduida per en Rubén, apostant per la fabricació de formatges artesans de qualitat. Un segment important del sector gourmet que jo he trigat anys en descobrir de debó i de fet encara no he entrat dins el món del formatge blau, per exemple. Em costa molt la pasta tova i els formatges amb un aroma massa intens.


De tota manera, sabeu que és el millor d'una #quesoparty com aquesta? La companyia i la complicitat amb altres bojos del blog gastronòmic que són encara més entesos, més sabis i més enginyosos que un mateix. O sigui que gaudeixes tant per el paladar com per les orelles. Festa complerta, festa Comansi.


En aquest cas, els formatges que ens van arribar en unes caixetes ben mones i refrigerades, eren visualment molt 'extrems' per als meus gustos. Però em van agradar tots, sobretot em va sorprendre trobar un formatge fresc que tingui gust. Parlo de gust intens de debó, no només aquesta textura tan agradable del formatge tipus Burgos però que alhora no té pràcticament sabor.


Els meus preferits van ser el Blanco, de pasta suau però potent i el més extrem de tots: el rojo que tenia a la escorça tots els decorats on Ridley Scott està actualment rodant la nova peli de Alien. Fongs everywhere.
Però amb aquest aroma del pimentón de la Vera ja em tenien guanyat, adoro aquest pimentón. No ho puc evitar.

Tot aquest post no és només un exercici de vandàlic exibicionisme, vol ser també una reivindicació d'aquells productors que lluiten de forma diària i constant per a oferir productes excel.lents en una situació de crisi i sota la llei imfame d'un mercat dominat per les rodes dentades de la gran distribució.

La #birraparty tindrà la seva entrada corresponent, perque també va ser d'alçada sideral hehehe.

9 comentaris:

Roger ha dit...

Bé per la crònica. Jo entre que estic de vagancia de blog i que em faltaven dades (el vermell, el de la crosta dura jaja) al final no m'he animat a fer-ho.

Molt bé els formatges i les birres, encara millor la trobada!

LA COCINERA DE BETULO ha dit...

I tant que ha de ser una festa tenir aquests formatges a taula!
Petons.

trifasic de baileys ha dit...

uuo quina taula de formatges, amb el que m'agraden!! divendres en vaig menjar una per sopar..però com aquests segur que no eren tant bons....no hi ha res millor que els formatges casolans! petons

Sara Maria ha dit...

Bbuffff... Això em passa per no twitejar... Apuntats!!!

Rubén Valbuena ha dit...

Genial la reseña !!
Quesos diferentes y divertidos, una apuesta por quesos sanos y saludables que hagan posible reuniones como la #quesoparty !!
Gracias por todo
Abrazos

Ruben ha dit...

Quina trinxada de formatge, m'ha fet venir molta salivera!
Com deia la meva mare quan ens el prenia de la taula perquè deixéssim de menjar-ne com a postres (perquè a casa es menjava de postres), "qualsevol dia cagareu nata".

Chez Silvia ha dit...

Ole!!! he llegit formatges he vist les fotos i de cap!!!! soc molt feliç en una taula com la teva, amb mermelades i pa de nous!!!!ummm que bons están els formatges!!

Petroglifa ha dit...

Oooooohh!! Va ser un escàndol! Ja tinc ganes de repetir!

Petroglifa ha dit...

Ooohh! va ser un escàndol! Ja tinc ganes de repetir...