dilluns, 6 de maig del 2013

dels olis i setrills, nova normativa als bars i restaurants


Una interessant tertulia al Matí de Catalunya Ràdio sobre la inminent obligació legal de utilitzar setrills etiquetats i no reutilitzables als bars i restaurants. A la necessitat de regular un clar abús per part d'alguns (és un escàndol alguns setrills de bar de poligon, amb un color palmariament dubtós) hi ha també la resposta de si no estem obligant a un us excessiu d'envasos i packaging. A banda del corresponent augment de preu que sempre succeeix a qualsevol mesura que prengui la luminaria del poder. 

22 minuts de debat i arguments, #radiodays.

4 comentaris:

CUATRO ESPECIAS Por ELENA ZULUETA DE MADARIAGA ha dit...

No he visto el debate, pero creo que si se deberían poner etiquetas y fechas de caducidad en todo!

Cuinagenerosa ha dit...

l'altre dia en parlàvem a casa i coincidim força que serà una mesura que encarirà els serveis i és molt poc ecològica. el que cal fer és controlar més la qualitat dels productes que es venen, perquè de frau n'hi pot haver tant si el setril l'omplen des d'una garrafa d'oli com si és una ampolleta d'un quart de litre o un sobre de plàstic amb una dosi d'oli a l'interior. i si del que es tracta és que cada vegada que fem una amanida haguem de gastar dos sobrets d'aquests, un d'oli i un de vinagre, ja em diràs si això és gaire sostenible amb els milions d'amanides que es consumeixen a bars i restaurants cada dia.
ah! i l'oli de color sospitós (i sense olor) no és patrimoni dels bars de polígon, que si analitzéssim els olis d'alguns restaurants molt més glamurosos, ens trobaríem amb moltes sorpreses...

starbase ha dit...

Ara m'has deixat amb l'intríngulis... hehehe

Ruben ha dit...

Jo vaig escoltar el debat gairebé en directe (en podcasts no vaig tan endarrerit com en blogs) i la veritat és que tots tenien raó. De totes maneres, jo seria partidari de controlar més els continguts i deixar-nos estar de sobrets monodosi (ho pagarà el medi ambient) o desprecintar cada cop una ampolla nova (ho pagarà el client, com sempre).
Em va deixar distret la dona que compra tot l'oli a la cooperativa del poble, per servir un oli de qualitat, i que d'aquesta manera se li acabaria poder donar feina a petits productors i hauria de passar a comprar el producte als grans distribuïdors, amb més capacitat per produir aquestes monodosis (i és clar, això vol dir homogeneïtzar i que tot tingui el mateix gust. VADE RETRO).