dijous, 30 de maig del 2013

de pa amb Bach explicat per Ibán Yarza. Epicwin.


 Ahir, convidats per el forn Taller Serrajòrdia de Sant Cugat, la reina del meu cor i servidor vem poder gaudir d'un d'aquests events especials que de tant en tant ens regala la vida del blocaire. De la ma del mestre i sabi del pa Ibán Yarza, del musicòleg Pep Gorgori i de Júlia Perez (violoncel) i Mariona Pallach (soprano) vem poder gaudir durant una hora i escaig (es va fer curt!!!! Protesto su señoría!!!) d'una aproximació al món del pa en paralel a la música excel.lsa de Bach.

Bach, creador del alfabet musical occidental que va permetre el desenvolupament d'un llenguatge musical que ens va portar successivament per Bach-Mozart-Beethoven-Wagner va ser capaç de bastir obres de sensibilitat suprema i bellesa orgiàstica amb elements simples combinats de forma sublim. Aquesta capacitat creativa a partir d'elements simples va servir de paralelisme al Ibán per a explicar com el pa també reflecteix aquesta capacitat de oferir resultats enormement diversos a partir dels elements més senzills: farina i aigua.

He resumit la seva brillant intervenció en vuit minuts de video que culminen amb una de les grans i famoses obres de Bach, el preludi de la Suite no 1 BWV 1007. Com es pot gaudir tant en una estona amb pa i música? Doncs amb la passió panarra i la cerebral música emotiva de Bach.


Gràcies a Jordi Luque i a l'equip de Unto, que ens van convidar a gaudir del event. Us desitjo molta sort en aquesta nova aventura!!


8 comentaris:

etxeoquehai ha dit...

Dado que llevo diez minutos intentando no ser malvado después de ver el video (había escrito "la cosa esa", pero lo retiro) y que mi opinión ya la había emitido en el pre post, voy a limitarme a ser políticamente correcto. A ver qué tal:

mmmmmm..... que buena pinta. Un besito.

Marta Padenous ha dit...

Envejota sana!!!!ptnts

Marta Padenous ha dit...

Envejota sana!!!!ptnts

Tapa't de tapes ha dit...

plas-plas-plas! un altre aplaudiment! Avui la teva síntesi de l'acte m'ha agradat molt! Ben bé, vam viure-ho així.

Xesco ha dit...

Se nota que el campo le sienta bien, o debe ser la influencia positiva de las gallinas pero noto a Etxeoquehai diferente, esta vez sólo le ha llevado diez minutos.

Gemma ha dit...

Fusió entre dos arts en principi molt allunyats, estic segur que va ser super interessant.
I tu segueixes sense perdre'n ni una ;)

Ricard Sampere ha dit...

Uisss... a mi aquestes coses em costen molt saps?.

Vaig a ser correcte com el 1er comentari...

mmmm... quina bona pinta, m'ho anoto per fer-ho...

:)

starbase ha dit...

jejejejeje :D