dissabte, 10 de desembre del 2011

de llentíes de batalla i tàper.

Unes llentíes tuticolori. Llentíes express perque són de pot, ja bullides. Com a mínim tenen el pedigrí de ser pardines però no es pas que sigui imprescindible, com us dic és un plat ràpid i potent per a la carmanyola o tàper.
Són en tot cas, llentíes de batalla.


Tranqui, Mel. Que parlem d'unes llentíes pràcticament vegetarianes (no ho són perque faig servir brou fosc de carn per a potenciar el fons del plat).


Llentíes de batalla:

Ingredients:

Un pot de llentíes bullides
Un mig kilo de carbassa aprox
Dos pebrots vermells
Dos pebrots verds
Tres dents d'all
Un porro
Tres cullerades de reducció de fons de carn 
Un got de brou de pollastre
Sal, oli, pebre

Procediment:

Comencem tallant totes les verdures i els alls i posant-les a la cassola amb una mica d'oli, a foc mig fins que estàn estovadetes. Si volem accelerar el proces podem posar-hi una mica de sal i tapar -però no molta sal que el brou de després ja la porta-. Veure la foto superior.

Un cop les tenim 'potxades' es tracta d'afegir les llentíes ben netes i escorregudes del liquid amb que venen al pot. Les saltarem una mica amb les verdures i jo personalment necessito potenciar una mica el plat amb el brou de carn i el brou de pollastre. Es clar que això no és pas estrictament necessari.



5 comentaris:

Ivana ha dit...

doncs d'aquesta forma mai les he tastat i les llenties m'encanten!
petonets

MaryLou ha dit...

Molt bona opció tàper!!! Com us cuideu!!!!
Petonets

las recetas de ella y el abanico ha dit...

El que no es pot negar és que un bon tupper amb aquestes llenties et donarà prou energia perquè puguis reeixir victoriós de totes les guerres diàries!!!!!
Petons

Ruben ha dit...

La reducció de fons de carn és casolana o comprada (tipus Bovril o similar)? Si és casolana, hi ha molta diferència amb les versions comercials?
Ho dic perquè tinc un pot de Bovril per casa i el faig servir de manera molt esporàdica... no veig mai quan fer-lo servir!

Paprika en la cocina ha dit...

Oscar, muy buena receta e idea, me encantan las lentejas de cualquier manera y el mel G.
Un saludo.