diumenge, 11 de març del 2012

deconstruint vergonyes: les patates gregues

Atenció, els grecs que lamentablement ens porten mesos d'avantatge en aixó de les intervencions i les retallades per culpa d'una crisi que paguen alguns -molts- per a que altres no caiguin i al motor no se li vegin les vergonyes, estan creant noves estructues de distribució més justes per a productors i més econòmiques per als distribuidors.



En aquest cas es tracta de comprar directament patates al productor (pagant 25 cents en comptes dels 12 cents que reben per part de la distribució massiva). Es fa per internet i reculls el teu sac de patates en un punt determinat durant el cap de setmana. Senzil i simple, això sí que és 2.0 de debó, no?

"Tout a commencé il y a deux semaines dans la ville de Katerini (nord), quand un groupe d’activistes locaux a lancé un site qui propose aux consommateurs de commander directement leurs pommes de terre aux fermiers. Les acheteurs peuvent ensuite récupérer leur commande à un point de rendez-vous pendant le week-end. Le succès a été immédiat. Ces deux dernières semaines, les cultivateurs locaux ont vendu 100 tonnes de pommes de terre"

 "Tot va començar fa dues setmanes a la ciutat de Katerini (nord), quan un grup d'activistes locals posat en marxa un lloc web que ofereix als consumidors a comprar directament les seves patates als agricultors. Els compradors poden recollir la seva comanda en un punt de trobada per al cap de setmana. L'èxit va ser immediat. Aquestes dues últimes setmanes, els agricultors locals han venut 100 tones de patates"


Noticia via observers France 24

4 comentaris:

LA COCINERA DE BETULO ha dit...

Això es comerç just de veritat, el agricultor que es el que fa la feina està millor pagat i al consumidor no li costa tant car.
Bona idea.
Petons.

Miquel ha dit...

ojala llegue aqui tambien,se lo merecen los pobres agricultores victimas de los intermediarios

Anònim ha dit...

Oye, y por qué, digo yo, en vez de limitarnos a transmitir la información, (que no digo yo que esté mal, al contrario) no hacemos algo de una puta vez?

Conste que contamos con todo: capacidad de llegar al público, capacidad de crear una herramienta y conocimiento directo de productores.

Y ahora vas y me moderas, si hay güevos.

starbase ha dit...

Yo soy muy revolucionario de salón y tal pero estoy abierto a ideas. Eso si, güevos no se si habia que tener para moderar o para no moderar. En todo caso, es mi solución para quitar el maldito filtro antispam, que es un horror :-P