divendres, 30 de març del 2012

de fideus ràpids amb musclos

Avui toca la recepta (com a mínim intento fer-ne una a la setmana per no espantar tant al personal amb les meves excentricitats, juas!). En aquest cas, una recepta que serveix per a tàper -tot i que la pasta està millor quan la mengem acabada de fer, es clar-. I serveix perque és una forma ràpida de tenir uns fideus resultons, de sabor a mar (els musclos fan un caldo iodat realment impresionant ) i que no ens portarà més de mitja hora preparar.


Fideus ràpids amb musclos.


Ingredients:


2 kg de musclos gallecs (si no poden ser gallecs també val, però surten millor els gallecs perque la reina del meu cor somriu més)
Un pebrot verd
Un pebrot vermell
Dues dents d'all
Una culleradeta de salsa de escopinyes (es pot substituir per una vinagreta amb pebre vermell)
Dues cullerades de sofregit de tomàquet.
Oli i pebre.


Procediment:


Netejem els musclos i els posem a coure en una olla gran tapada, jo hi poso un dit d'aigua per ajudar a fer el vapor. En quant s'obrin els treiem del foc i els despullem de la closca. Han d'estar molt humits i suaus, és la clau de la història. En quant s'obrin una mica, fora del foc.


Colem el brou dels musclos que ens servirà per a coure els fideus.


Ens muntem un fals sofregit rapid posant en una cassola els pebrots tallats en brunesa i una mica d'oli. Els sofregim i quan ja estan tous hi posem els alls tallats petits. Unes voltetes, la salsa de escopinyes (això li dona un fals toc de escabetx, amb perdó dels mestres del escabetx :-P) i un puntet de pebre


Aqui hi aboquem els fideus i els torrarem una mica amb l'objectiu que al final no es quedin enganxats. Finalment afegim el brou (alerta, que amb la sal del mar que deixen anar els musclos ja estarà ben potent de sal, només cal tastar per assegurar-se). 8 mins de cocció i a taula!!


Ah, sí! Quan ja estan fets els fideus hi afegim els musclos. D'aquesta forma el gust del brou ha passat al fideu i en canvi els musclos no semblen gominoles salades, ecs.

7 comentaris:

Gemma ha dit...

Ai sí, que aquest és un blog de cuina, oi? :)
Opció encara més ràpida: obrir una bona llauna de musclos ;)
Pla ideal de tuper!!
Per cert, tinc gravat l'òpera en texans, després del teu post d'ahir ara encara tinc més ganes de veure'l!

Gourmenderies ha dit...

Em fa gracia el comentari de la Gemma, perque he tingut el matiex pensament que ella!
De totes maneres em sembla un plat molt fàcil de fer. Un plat que fins hi tot fa diumenge! Durant la setmana menjo basicament verdura i amanida, i em reservo pel diumenge un dinar més elaborat. En comparació a fer una verdura bullida o una amanida, els teus fideus amb musclos és tota una cerimonia digne del diumenge!
Que tinguis un bon cap de setmana!

L'hora del tupper ha dit...

Veig en aquests fideus unes llunyanes reminiscències de fideuà (la meva és clar: http://cuinescuina.blogspot.com.es/2012/03/fideua.html)???

Paco Becerro ha dit...

Me gustan tanto los mejillones, que tengo que probar tus fideos que tienen una pinta excelente.

(A mi también me gustan tus excentricidades)

Saludos

LA COCINERA DE BETULO ha dit...

Ens estem rient amb el teu comentari, es que a nosaltres el kisir també ens sona a Nuñito del Alfons Arús, no ho vaig posar perque m'imagino que fora de Catalunya no els dirà rés i als més joves d'aquí tampoc, jejeje.
I com de tant riure m'ha entrat gana, m'emporto un tupper de fideus amb musclos.
Petons i bon cap de setmana.

Miquel ha dit...

mas rapido imposible jja
bona setmana santa Oscar

trifasic de baileys ha dit...

Ostres m'encanta aquest plat!!! ideal per endur-te a la platja, com faré avui, jijij!! petons