dimecres, 28 de març del 2012

demà farà bo o farà dolent... el café ens ho pot dir?

Potser algun ja ho ha sentit en els mitjans de comunicació aquests darrers dies, però no em resisteixo a posar-ho aquí al blog a veure si ens animem a comentar la veracitat i argumentar sobre si ens sembla possible o no ...

És possible predir el temps amb una tassa de café?I no em refereixo a llegir el poso del café en plan gurú de la new age adicte als mp3 de Enya. Em refereixo a la suposada regla segons la qual si quan servim el nostre café o café amb llet hem de vigilar les bombolletes...
a) Quan van cap a les vores de la tassa molt ràpidament significa que tindrem bon temps.
b) Quan es queden al centre reunides ens farà falta paraigües
c) S'allunyen lentament del centre cap a les vores, millorarà el temps tot i que actualment hi hagi núvols.

Veritat? Parida? Monserga pseudocientífica?Marro sardanista?
Va animeu-vos a comentar el perqué d'aquest suposat comportament, a veure si en treiem l'entrallat. Haurem de despenjar el monjo que ens prediu el temps i posem una tassa penjada al rebedor? No em direu que no dona glamour a la nostra llar!!4 comentaris:

locasita ha dit...

Jo no prenc cafè. Ho podem provar amb un nesquik? :-)

starbase ha dit...

Perfectament, si no ho remenes sino que ho aboques tranquilament desde una cafetera. Sino, l'efecte de la cullera anula tot el demés :)

Sara Maria ha dit...

Alguna cosa a veure amb la pressió atmosfèrica??? No en tinc ni idea, espero la resposta!

Ruben ha dit...

Sobre les bombolles no en puc dir massa... però del capellà del temps sí que puc dir que el fan (o el feien) amb pèl de cua de ruc. Potser és una clara al·lusió als activistes lectors del marro al cul del cafè ;-)