dijous, 29 de març del 2012

decidit: es pot predir el temps amb un cafè


En el darrer post en que preguntàvem 'es pot coneixer el temps que farà amb una tassa de café?'. Doncs sí que es pot. I tal com apuntava la Sara Maria als comentaris... la pressió atmosfèrica hi té molt a veure.

La història rau en el comportament de la superfície del cafè  devant de la presió atmosfèrica. Es a dir, en situació d'alta presió (Anticiclons) aquesta empeny les bombolles cap a les vores perque la alta presió li dona a la superficie una forma còncava. Mentre que en baixa presió (Borrasques) la superfície convexa fa que els bombolles es concentrin a la part alta, es a dir queden reunides al centre de la tassa.


Segons informen en aquesta web, per a que el truc funcioni ha de ser un café ben carregat per a que el nivell d'olis essencials sigui alt, i la tassa ha de tenir parets rectes. Altres formes curioses certes (i algunes desmentides) també les podreu trobar en aquesta altra web: Backpaper

I es clar, quan tenim anticiclons tenim normalment temps sec i quan tenim baixes presions tenim normalment pluja. O sigui que una mica sí que serveix per a predir el temps de les properes hores. Us imagineu en Tomàs Molina fent la predicció amb la tasseta a la ma?




3 comentaris:

Sara Maria ha dit...

:))

Cristina ha dit...

L`altra dia vaig felicitar la cambrera de la granja perquè m' havia fet un bon cafè i em va dir que el temps atmòsferic hi havia ajudat...Jo creia que em prenia el pèl.

starbase ha dit...

Minipunto per a la Sara Maria hehehe.

Cristina, gràcies per la visita i benvinguda!! Jo crec que la humitat sí que ha d'incidir en la qualitat final del cafè, però tampoc no tinc la dada concreta.