divendres, 6 de juliol del 2012

de Nespresso i el seu sistema penós de venda.

Llegeixo avui una noticia on ens expliquen que Nespresso ha perdut un altre round judicial contra una companyia que comercialitza càpsules de café compatibles amb el seu sistema de cafetera. Vagi per endavant que me la bufa molt corporativament tant una com l'altra companyia. Ja sóc massa granadet per creure en aquestes guerres comercials hi ha moros i cristians, elfs i orcs, bons i dolents.

Però se'm dibuixa el somriure cada cop que veig que li foten un revolcón a Nespresso perque ja n'hi ha prou de patir la merda de sistema de comercialització amb la que se'ns pixen a la boca dia sí i dia també.


 Ja imagino que al executiu campió que va dissenyar a principis de segle una estratègia de venda 'exclusiva'. On suposadament el client té una fotuda experiència de baix-burgués quan va a comprar el café al Passeig de Gràcia.... Al executiu amb corbata de seda li fan cada dia una fel.lació corporativa o un cunnilingus empresarial. El que correspongui segons el seu gènere: la va clavar.


Però aquests temps es van acabar fa anys!
Ara fins i tot pobretons de cinturó metropolitá i morts de gana com jo poden tenir una d'aquestes cafeteres a casa. Som mil.lions de matats de la vida que us hem comprat la vostra cafetera by design aprofitant els cupons i vales descuento de cada Nadal (tot i que obviament molts tenim el model essenza, manual vasquetematas edition).



A quin executiu de corbata de seda cal enviar anònims i caps de cavall per explicar que la merda aquesta de la 'experiència exclusiva' d'anar a comprar el putu café al Passeig de Gràcia ja no fa cap ídem?
I que esteu palmant molta pasta -tot i que el producte és una mina, ja ho sé- mantenint un sistema només per alló de 'si algo funciona no lo toques'?
Si algo funciona no! Que no funciona! Que em teniu fins als collons!

No sabeu la quantitat de vegades que com que m'he quedat sense les vostres capsuletes, i no he agafat el cotxe desde el meu cau de rata d'extraradi fins a la vostra tenda exclusiva. Sino que he agafat les sandàlies i he entrat al Mercadona del costat de casa i he comprat les càpsules compatibles de Sara Lee.
I ja sabia que les compatibles són força inferiors en qualitat al resultat final! I tampoc son tan més barates!
Em compraria les vostres, de debó!!

Estimat senyor Ristretto, sóc un tio normal, molt normal. Del montón. I si a mí em passa que sovint no he comprat les vostres càpsules perque encara esteu amb la merda conceptual d'un canal com aquest, segur que li passa molta altra gent. Esteu 'palmant' una pasta gansa, cap merda estudi de branding em convencerà del contrari. 
Teniu un bon producte car que m'agrada i em feu comprar la competència per una martingala de màrketing lamentable.I alguns us estem agafant mania, aviso.

#pataleta #starbase #pringao


20 comentaris:

Paprika en la cocina ha dit...

Hola Oscar, te doy toda la razón con este asunto de la Nespreso, por mis amistades veo que parecen que están como hechizados con las capsulitas y la cafetera y todo esto barato no es.
Yo de momento no caigo en la tentación de comprar una, y eso que tengo al lado una distribuidora.
Un saludo y hasta pronto.

Ricard Sampere ha dit...

El problema Oscar, es que Nespresso soluciona el problema de poder prendre un cafè digne a gent que com és el meu cas la mitjana ("promedio" pels poc iniciats) de cafès que consumeixo a casa deu estar de l'ordre de 1,2 diaris.

Abans em desplaçava fins la botiga de Cafè el Magnífico (tampoc fàcil d'arribar), em comprava la pijada de la pijada... arribava a casa i estava BONÍSSIM i a mida que passaven els dies anava ranciejant (i seguint tots els consells de conservació!).

També em fa gràcia tots els "pseudo crítics" gastronòmics que critiquen els restaurants on en serveixen. Evidentment en un restaurant "top", seria un disbarat que oferissin Nespresso.. Però si fèssim una anàlisis dels cafès que es van servint per aquests mons de Deu, Nespresso no queda tan mal parat... Que hi han MOLTS llocs que serveixen cafès infumables..

Resum... Que tot i no agradar-me dependre de Nespresso, a mi em soluciona el cafè a casa i si el Sr. de cafè Magnífico (al que admiro)fes unes càpsules compatibles, pots estar segur que aniria al Born a comprar-les..

Salut..!!

starbase ha dit...

Ricard, si jo precisament em queixo de que el café m'agrada i el sistema de venda és estúpidament elitista :D
I afirmo amb vehemència que a sobre estan perdent diners (deixant de guanyar, vaja).

El resum: us vull comprar més però sou estúpidament snobs i m'obligueu a comprar producte inferior que tinc al costat de casa.

Sara Maria ha dit...

Avui gens d'acord amb tu Ricard. Primer, jo prenc menys de 1,2 cafès a casa diaris, compro uns 300 gr. de cafè mòlt i el guardo en un pot hermètic a la nevera, no rancieja pas.
Segon, no sols hi ha Cafès el Magnífico de torradors a Barcelona, i tampoc és que sigui difícil arribar-hi, és al centre de la ciutat!!!! A tot Catalunya tenim entre 60-70 torradors i no calen pijades per comprar un cafè bo, sempre serà més bo que els de càpsules.
Tercer, jo no accepto que en un bar, restaurant, el que sigui em donin un cafè de càpsules, ho considero una estafa. Si pago vull un cafè professional, és com si pago per un arròs no vull un paellador. Ho considero al mateix nivell.
Avui he posat un post sobre el cafè, bars, restaurants i jo.
http://www.delicies.blogspot.com/2012/07/cafe-bars-restaurants-i-jo.html

Anònim ha dit...

No sé si recuerda usté que ya le había advertido que la basura esa de las capsulitas era un paradigma del "oye, que cómodo es"..... Respetando las opciones de todo el mundo, y reconociendo que puede ser una solución para el que se toma un café a la semana (en cuanto pasas de eso coincido de pleno con Sara María en lo del bote y la nevera), en el resto de los casos sólo puedo decir: Pica? pues a rascarse, majos.

josep ha dit...

Evidentment aquest es un tema que genera polèmica, hi ha tantes opinions com gent.
Jo particularment estic d'acord amb el Ricard en tots els aspectes. Jo tinc una botiga Nespresso a cinc minuts de casa (Arenas) i no he fet mai cua ja que em van donar una targeta i entro, em serveixo i pago jo mateix en un plis-plas. Crec que Nespresso té punts de venda a tots Catalunya, només cal fer la comanda i en 24 hores pots recollir-la sense recàrrec. Conec gent de diferents poblacions que ho fan així i no han de desplaçar-se, com al principi, a Barcelona.
En defensa de Nespresso haig de dir que hi ha molta varietat de sabors i sempre en trobes algun que s'ajusta al teu gust. Per descomptat, en molts restaurants (bons), el cafè és imbevible i a vegades preferiria que em donessin per escollir una de les 18/20 varietats de Nespresso.
Però ja dic, tot és qüestió de gustos i per tant ningú té més raó que l'altra.

starbase ha dit...

Per fí! Un tema sobre el que debatre!!

A veure, jo torno a expresar la meva opinió: no critico el resultat que tinc amb la Nespresso: a mi m'agrada!

Critico i molt el seu infumable sistema de venda snob i patèticament no-elitista però fent veure que sí-és-elitista. Que no nos engañen, que nos digan la verdá: Nespresso tenen ja mil.lions de pelacanyes com jo i a les seves tendes no donen cap valor gourmet afegit de res. És pura façana i jo afirmo que perden pasta -bé, la deixen de guanyar-.

I haver d'encarregar 24 h abans la capsuleta i agafar el cotxe per passar-ho a buscar (jo visc a Montcada, haig d'anar a BCN o a Terrassa que jo sàpiga) em sembla una broma de mal gust. Penso que s'estan pixant a la meva cara i em diuen que plou. Snobs, ho he dit ja?

Sobre el tema de la restauració, no li veig el problema en funció de dos paràmetres: el nivell del restaurant (i per tant el preu que pago) i el preu que em cobren perque es clar... sé quan costa una càpsula i fins i tot la cafetera.
Ostres, que és només un paràmetre!! Pues eso.

Querido anónimo celtiña, aquí me hallo. Arrascándome con el blog. JUASSS.

paki ha dit...

mas Nespresso tem pontos de recolha. Agora eu tiro no correios.

paki ha dit...

É possível que haja ponto de recolha perto da tua casa. Ao fazer o pedido podes ver.

Salvador Sans ha dit...

Us escric la meva opinió com a torrador i amant apassionat del cafè. Vagi per davant que agraeixo molt a Nespresso que hagi tornat a posicionar el cafè com a producte de luxe tant pel que fa per la seva publicitat com per les localitzacions als millors carrers de les grans ciutats del món. (això encara que no ho creieu també val pels primers anys de Starbucks).

Els establiments de hostelería/hotelería son llocs on treballa gent professional i se supose i s’espera que es faci una feina per la que s’han format. Un cafè de capsula el pot preparar fins i tot un nen de 7 anys. Aquesta és la solución còmode i “pràctica” al servei del café en lloc de tenir personal format o com a mínim un responsable preparat que conegui el funcionament de la màquina i el molí. Us imagineu un cuiner sense saber fer anar un forn?. Perque moltes vegades la materia primera és bona pero és en la preparació on es fa malament el café i hem de saber distingir bé, si el cafè en gra era dolent o el cambre, somelier o qui toqui no el sap fer. Hem sembla que el problema va més enllà ja que bullir una mica d’aigua e infusionar unes herbes sembla a priori molt fácil però no es pot prendre un bon te enlloc.

Concretament el tema de les capsules, és lògic que en un restaurant o hotel top la oferta de cafè sigui la mateixa que en una benzinera (com la que hi ha a l’avinguda de Sarrià)?. Quan demani un gelat em portaràn la carta dels Magnums? És lògic que després de tant omplir-se la boca amb el producte de proximitat, el pagès, etc… el cafè sigui d’una multinacional? I tot en envàs d’alumini?
Curiós això del café, un producte de multinacional s’ha convertit en un producte de luxe i no en buscar petits productors de café que guanyen campeonats mundials de cata i torradors artesans que els hi respecten el producte i el nom. Curiós això del cafè, on el cafè més car del món, és un producte cagat per un animal, que més estarieu disposats a menjar o beure cagat per un mamífer? I tot perque te una historia curiosa.

Bebeu bon café, sabent qui la conreat, qui la torrat i que us ha preparat la beguda, sabent que el café és la beguda més complexe a nivell aromàtic que el ser humà ingereix.

starbase ha dit...

Paki, el punto de recolha debería estar en mi ruta de aprovisionamiento habitual. En mi oponiao :P

Salvador, benvingut i gràcies per la teva aportació. El debat de model global de comercialització del café és molt més ample que la pretensió de la entrada. I no seré jo qui defensi el model de la gran multinacional globalitzadora.
El que em toca els ous és que la multinacional em munti un sistema que em resulta tan incòmode. Mana ous.

I sobre la restauració, si m'ho miro egoistament, com a consumidor gens avançat de café... abans de que em fotin segons quin beuratge a la tassa millor que em portin al nen de 7 anys la casa i foti una càpsula. Tot i no tenir valor afegit.
Això sempre i quan no em cobrin com si ho hagués fet un barista, es clar.

A veure si un dia fotem un face to face amb un enòleg sobre quina és la beguda aromàticament més complexe. Perque a algun li he sentit a dir que és el vi... i així tindriem un altre debat també ben interessant :D

Xesca ha dit...

Idò què vols que te digui... el super més proper de casa està a 3km, 3 minuts en cotxe, 10 minuts en bici, i el temps de vestir-te, aparcar, etc... jo soc de 4-8-10-12 cafès al dia i el que faig és anar a la nespresso i fer una compra que em cobreixi les meves necessitats per uns quants mesos i, igual que el paper de vàter, procuro haver-ne comprat un altre cop abans de que s'acabi. I la botica de més aprop de casa està a 30 minuts de cotxe... pot ser perquè tot està lluny de casa i estic acostumada a la previsió, a mi no em resulta cap problema.

Xesca ha dit...

Ah! i no he dit que a mi la nespresso m'estalvia pasta, perquè ara només en faig 2 fora de casa, que m'agraden el primer, del Toronto i que me'l posi la Johanna, i el segon al 9nou i que me'l faci el Gaspar. La resta m'agraden a altres llocs pero a 1,30€ per cafè... faig ristrettos, fortissimo lungos, Romas i Capriccios a casa (i descafeinats pels convidats)i encara hi guanyo. I dies com avui que passo per la Nespresso després de dinar, en compro i faig el cafè allà...

No tot són postres ha dit...

Aquí, una servidora, abans de conèixer la Nespresso anava a la botiga a comprar un quart de cafè jamaica i se'l feia moldre per cafetera exprès. En arribar a casa el primer, segon i tercer cafè eren insuperables... després anaven perdent, però és clar el quart de quilo s'havia d'acabar... Apareix la Nespresso, gran troballa!!! però quina feinada per comprar les capsules, un grup d'amistats ena ajuntavem per fer una comanda prou sucosa que ens estalvies les despeses de la tramesa. Quins nassos, si els fas 80 euros de gasto ja podrien fer-t'ho arribar sense pagar!!!!
Per fi a Reus hi ha botiga, al centre, hi puc anar caminant... ja sé que he caigut a les seves mans però que vols que hi faci... m'agraden els cafes Nespresso.

PTNTS
Dolça

Kfé ha dit...

M'ha encantat aquest debat. Qui te raó? Segurament tots, però Starbase, el Salvador a qui dones la benvinguda és una eminència en el mundillo cafetero, Si fas un face to face amb ell, aprofita-ho que decobriras moltes coses.

Ricard Sampere ha dit...

I jo que tenia l'esperança de "picar" al Sr de Cafes Magnifico fins el nivell de que anuncies aquí i en primicia que a parir de setembre oferia càpsules compatibles Nespresso plenes de producte seu....

No ha funcionat...:(

I més d'un les comprariem... encara que fos de manera clandestina que tindría més morbo....:)

bet ha dit...

A casa nostra també tenim Nespresso. Jo no sóc gaire de cafè, de fet només en prenc en casos d'urgència (èpoques d'examens: 1 al di) i altres vegades quan em ve de gust. La Nespresso i els seus cafès ens agraden força, però a Igualada mateix ja no les trobes i sempre hi ha algun dia que acabes comprant les altres marques (com marcilla, i que surten un pèl més cares, però molt poc eh?).
El que no m'agrada de la Nespresso és la manera com et tracten a les botigues, sincerament, a mi se m'escapa el riure :P
Però prenc nota del que diu en Josep, sinó també hi ha l'opció de comprar-les a través d'internet...
Has obert un bon debat Òscar!!

starbase ha dit...

Xesca, con la venda de su señorita: Si tinguéssis les càpsules també al linial del supermercat les agafaries? No hay más preguntas, señorita!! :D

Dolça Glòria, jo també en soc consumidor. De fet el que reclamo és més facilitats per a aconseguir la meva dosi hehe

Kfé, ho sé ho sé. Vaig tenir la gran sort de assistir a un taller de café espresso que ens va fer en persona i el segueixo també a Facebook. En tot cas el face to face noera pas meu, que no tinc nivell. Era pensant en algun enòleg i tal :D

Ricard, això de les càpsules és una primicia o un desig? hehehe

Bet, aleshores estem dacord tu i jo: canal de venda lamentable i ridícul per a un producte que ja no és el que era quan va començar. Ha canviat, ara es popular i encara el maquillen del que ja no és...

margot ha dit...

Muy bueno este post Oscar!

Yo que era una apasionada del café, cansada de que en los bares y restaurantes me pongan cafés a cual peor, pues ya casi no tomo.

Tenia una cafetera italiana de brazo sencilla, compré Lavazza, Illy,etc, y no salia decente el café,culpa de la cafetera.

Decidí cambiar de marca. Ya que vivo a 3 minutos de Nespresso, aproveché ir con mis amigas a comprar y te invitaban a un café, probé 6 tipos diferentes y no me gustaron, esperaba mas supongo.

Al final decidí comprarme una Bosch y el café es de capsulas igual de malo o peor,aburrida de todo, me pasé al descafeinado y americano.Un horror.

Ahora la cafetera va mal y creo que morirá de repente, aprovecharé para dejar de tomar café, mi organismo me lo agradecerá, además dejaré de estar angustiada, siempre a la caza de un buen café.ja ja

Besos

Salvador Sans ha dit...

El primer que he de dir es que estic molt content de veure que el cafè interessa a tanta gent. Crec que un estudi recent diu que 8 de cada 10 espanyols els hi agrada el cafè i el prenen a diari (llàstima que en tan poca quantitat per càpita).
En segon lloc no hi ha primicia Ricard, intentaré ser fidel a les meves idees mentre pugui.
Tercer lloc: l'espresso és la forma més dificil de fer cafè i en el fons la que demana més coneixements i professionalitat. Es pot fer a casa el cafè express però la diferencia entre una màquina i un molinet domèstic és força significativa. Tant que citem als italians com a bebedors de bon cafè, sabeu que a les llars italianes la reina de les cafeteres és la oroley?. L'espresso és solament una manera de fer cafè però no la objectivament millor, el mateix que la carns a la brasa no és millor que al forn.
Suposu que el tema de desplaçar-se i anar a buscar alguna cosa depend molt de com t'agrada. Jo mateix em desplaçaria on fos per menjar un bon pastís, que m'encanten. I sí, el cafè es una llavor torrada i perd amb el temps, no es pot fer res.
Insisteixo amb el tema de que hi ha un cert menyspreu al servei de cafè, te e infusions a la hosteleria/hoteleria. Com he dit a la meva entrada anterior, tampoc és fàcil prendre un bon te i aixó no es normal.
I per acabar un altre reflexió en un món que parla de coses com orgànic, proximitat, solidaritat, pagès...aquest no és el món de les multinacionals.
Gràcies a tots perque hi ha una cosa que ens uneix i es que a tots els que hem participat, ens agrada el bon cafè.