dimecres, 29 de desembre del 2010

d'entrants de Nadal (4) i de postres de Nadal

I acavem ja amb l'any i també amb la serie de receptes del menú de Nadal. Acavem amb un altre entrant ben senzill i alhora 'resultón' i amb els postres que vem posar per a la familia.
Buscàvem uns postres naturals que alleugeríssin la marató calòrica anterior dels cinc entrants i el plat de bacallà. Per això ens vem decidir per jugar una mica i posar unes broquetes de fruita que cadascú s'havia de cuinar a la pierrade que vem posar al mig de la taula.

Una mica de salsa de xocolata blanca i de salsa de xocolata negra per als més llaminers van donar el toc més alegre per al final d'un dinar que ens va agradar molt a tota la familia.
Us recordo aquí el menú per als que no heu llegit tota la serie:



L'entrant de sobrassada dels Casals (de fet la marca es la de embotits Rovira) és un sincer homenatge a un plat de llàgrima que vem gaudir en una visita de blocaires al restaurant d'Oriol Rovira. La crònica la vaig fer aquí i nomès tornarè a insistir que -pendent del viatge a Mallorca- aquesta bona familia em va esguerrar per a sempre l'experiència de menjar sobrassada: mai més n'he tastat de nou una que sigui tan bona ni remotament.

Per tant, cop de gratinador de 30 segons per donar un toc brillant a la sobrassada i cap a la taula acompanyada d'una bresca de mel. Senzillament insuperable.


I per als postres, vem decidir fer unes broquetes de fruita amb un toc d'Arzak: arrebossades en herbes aromàtiques fresques i passades per la planxa.
Per a arrebosar-les, en un plat hi piquem alfàbrega (albahaca), menta i julivert. També teniem pensat posar-hi orenga però al final amb les presses no li vem posar.
El toc aromàtic que hi donen les herbes fresques es BRUTAL!! l'alfàbrega sobretot inunda el menjador amb una frescor i profunditat boníssima que combina molt bé amb la fruita.
Una mica de sucre barrejat amb les herbes picades i ja tenim l'arrebossat llest.

Vem posar mango, pinya, kiwi, pera i mores.

Com a joc vem proposar que cadascú es fés a la planxa amb una pierrade posada al mig de la taula, que va donar un moment d'esbarjo divertit.


Per acompanyar, unes salses de xocolata que es fan barrejant crema de llet amb xocolata en un cassó. A la salsa de xocolata blanca li vem posar una mica de canyella, per a donar-li un punt més saboròs.



I amb això crec que ja he posat les receptes de tots els plats, entrants i postres (la del super coc de pomes de Vinarós Ca Massita's style la podeu trovar aquí, per cert).

Espero que les hagueu gaudit i si alguna us fa servei en alguna ocasió aleshores serè doblement feliç.

La serie completa:

Entrants Nadal 2.010(1)
Entrants Nadal 2.010(2)
Entrants Nadal 2.010(3)
Plat principal Nadal 2.010

14 comentaris:

òscar ha dit...

Pel menú de cap d'any em-ens toca l'autoria dels postres.
Teniem pensat fer una sopa d'avellanes amb gelat, però veient les espectaculars broquetes ara m'has fet dubtar.

A la nit li diré a la dona que faci un cop d'ull al teu bloc i decideixi ella que, fet i fet, és qui sempre acaba decidint :)

Petita cuina ha dit...

Noi, si que m'he perdut coses en aquests quatre dies que no he estat gaire lliure de temps, el timbal m'ha agradat molt, me l'emportaré per ferlo en versions individuals, i les croquetes i la sopa també.

Bon any...
A veure si acaven les festes i puc fer una bona passejada pels blocs nois...:-S

Salut i molts petons!!

mercè ha dit...

A mi em passa el mateix, hauràs de disculpar que no deixi molts comentaris, però vaig seguint TOT, TOT I TOT!, però aquests dies vaig una mica més atapaïda de coses...Aquesta proposta de la sobrassada amb la bresca de mel només amb el nom ja se't desfà a la boca...Les brotxetes no cal dir més que: mireu la foto de la nena!...ho diu tot. BONA ENTRADA D'ANY!!!

Anna de Llepadits ha dit...

Hola Oscar!!!

Campionat gastronòmic a la vista!! buf quina passada!!! que passeu unes bones festes i que el 2011 sigui ple de bones receptes i bona companyia!!!

A seguir gaudint!

Una abraçada,

Anna

Anònim ha dit...

Hola! He entrat per aquí de pura casualitat... i no em puc estar d'escriure. Primer per felicitar-te per aquest gran menú... i després per deixar anar la llagrimeta davant de la sobrassada amb bresca de mel dels Casals, que una en va gaudir fa un temps i encara no l'he pogut oblidar! ;)
Una abraçada i bona entrada d'any,
Sandra

Cuinagenerosa ha dit...

un final digne d'aquest gran àpat que ens has explicat per capítols, m'agrada la idea de la fruita arrebossada i banyada de xocolata.
i això de la sobrassada, com que no vaig venir als casals, fa dies que rumio com aconseguir-ne. potser me'n podràs donar una pista?

Fem un mos ha dit...

Tota una masterclass de Dinar de Nadal, vas aconseguir la sobrassada a Barcelona, On???
Bon Any 2011

starbase ha dit...

Ja us contestarè personalitzadament, de moment us apunto que la sobrassada de Cal Rovira la venen al vilaviniteca.

(A 26 euros/kilo.OJUALDATO :O)

MaryLou ha dit...

Uns entrants i unes postres d'antologia!!! què van directament al sac de pendents, però a dalt de tot!!!
Què l'any vinent sigui més just per a tothom!!!
Una forta abraçada

Gemma ha dit...

Ja sapas que les postres amb fruites són les meves preferides, així que aquest cop m'has encerta el gust al 100%. De fet, la majoria de caps d'anys els acabema mb una fondue de xocolata sucant-hi fruita... m'encanta!

La cuina vermella ha dit...

El millor menú nadalenc l'has fet tu estimat amic. Ets el millor amfitrió que hem conegut mai. Ets la bomba amic. Ens encanta tot el que has cuinat, amb el mimo que ho has fet i amb la generositat amb la que ho has compartit. T'estimem.

La Taula d'en Bernat ha dit...

Quina bona pinta que fa tot!!!
Feliç 2011!!!!

Massitet ha dit...

Estimat, vaya dinaraco!
Vista la carta al primer post, la cosa ja prometia. Però vist post a post i amb foto, la cosa és acollonant!
Per cert, moltes gràcies pel truc de 30 segons de gratinador per a la sobrasada! I jo també sóc del teu parer: pendent de visita a Mallorca, no n'he provat cap de millor!!

Molt bona entrada d'any, artistasso i familia!

starbase ha dit...

Òscar, jajaja mira a la cuina és un dels llocs on a casa no passa això de que sempre decideix ella XD

Nuria, Bon any i jo també he anat de cul i m'he perdut masses coses...

mercè, el toc de la bresca fa que sigui diferent. Tot i que en realitat l'èxit és de la sobrassada que en el nostre cas es excelsa :) bon any!

Anna, i tant que en seguirem gaudint! Bon any per a tu i el teu marit :)

elsfogons..., ets del club que ha tastat aquesta sobrassada... una iniciada!! Aleshores m'entens :) Gràcies per la visita, he passat per el teu blog i m'ha agradat molt. El poso al blogroll.

manel, ja has vist que es compra a vilaviniteca oi? gràcies i molt bona entrada d'any!!

Sion, Vilaviniteca i gràcies per el piropo. Molt bon any!

MaryLou, m'uneixo al teu desig de ventura anual :DD

Gemma, doncs si les tasteu així amb arrebossat de les herbes fresques estic segur que us agradaran. Jo es que sóc molt de l'alfàbrega :)) Molt bon any!

Vermells, exagereu. Però igualment em fa feliç saber que gaudiu quan compartim estones :)) Cuideu-vos i sobretot SIGEU FELIÇOS!! :)

Anna, merci :) Bon any també per a tu.

Massitet, I això que no vaig tornar a posar la recepta de la coca de poma (vaig posar el link) que en realitat VA TRIOMFAR TANT COM LA RESTA i de fet se la van endur els familiars per esmorzar al dia seguent > #tekagas.
Molt bon any als dos olletos :)